fbpx

[spacer height=”20px”]

Teremts lazán!

1995-ben az amerikai Vianna Stibal megalapította a ThetaHealing Technikát, ami ma már nemzetközi hírnévnek örvend, Kanadától Újzélandig szinte a világ minden pontján akad ThetaHealing konzulens, számuk ma már 300 000 fő fölé emelkedik, valamint több, mint 10 000 oktató tanítja. A világhírű módszer  2011 óta Magyarországon is elérhető.

Habár a ThetaHealing energetikai gyógyítási mód, szemlélete szerint a Mindenség Teremtője a „Gyógyító”, azaz a Változtató, a Technikát alkalmazó konzulens pedig a Megfigyelő szerepét tölti be. A kvantumfizika leegyszerűsítve kimondja, hogy a megfigyelés teremti a valóságot, a ThetaHealing Technika ennélfogva tehát kvantummechanika, nem pedig a klasszikus értelemben vett gyógyítási módszer.

Univerzumunkban létezik egy mindent átfogó erőtér, amit Vianna a Mindenség Teremtő Erejének nevez. Ez az erőtér a legmagasabb minőségű energia rezgés, más néven a Feltételek Nélküli Szeretet Tere, minden más rezgés ennél alacsonyabb. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a “kisebb igazságok tere” már félelmek által korlátozott energiamező.

Mindenki számára rendelkezésre áll az a képesség, amivel megzabolázhatja a Mindenség Teremtő Erejét. Mindannyian képesek vagyunk a Megfigyelő szerepére. Fókuszált figyelmünkkel a Tiszta Szándék Terében tanúsítjuk mindazt, amit kívánunk magunknak, majd megfigyeljük, ahogy azok a fizikai síkon is megérkeznek életünkbe. Saját életünk mestereként bármit alkothatunk, legyen az egészség, boldog párkapcsolat, sikeres üzleti élet, és ennél még sokkal több is, hiszen Vianna arra kér: “merj nagyot álmodni!”.

A ThetaHealing a mélyen fekvő tudatalatti programok, rejtett meggyőződések tudatos újraprogramozásával foglalkozik. A módszer alkalmazója megtanulja felismerni és átalakítani korlátozó gondolati és érzelmi mintáit. A Theta-munka a Teremtő Térben zajlik. A megfigyelés által történő gondolati és érzelmi minták – azaz a hitrendszerek – cseréi azonnali hatással vannak ránk érzelmileg és egy-egy kezelés után növekszik az energiaszint. Így a Theta-munka hatással van Test-Lélek-Szellem szinten, továbbá kihat a genetikai vonalra, jelen életünk minden területére, a múltra és hatással van a Kollektív Tudatra is.

A ThetaHealing alapítója hangsúlyozza, hogy a születési jogunk a Legmagasabb Szeretet Energiájának, a bőségnek, az egészségnek a megtapasztalása, lehetőségünk és képességünk van életünk tudatos formálására. Ahogyan választjuk a gondolatainkat és érzéseinket, úgy éljük az életünket.

Világunkban minden percben választások sorozata elé állítjuk magunkat. A ThetaHealing technika használatával képessé válunk arra, hogy levegyük a fókuszt a Hiány Teréről és megengedésben éljünk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egyre inkább kiléphessünk a túlélő üzemmódból és mi képviseljük azt a változást, amit látni szeretnénk a világunkban.

Csodálatos hatalom áll rendelkezésünkre: támogató gondolataink, érzéseink és a Teremtő Szándék Ereje!

Vianna azt tanítja, hogy a tudatalattiban történő hitrendszercseréink által hogyan válunk képessé tudatosan áramoltatni a Teremtő Erőt. Ez az energia számtalan formában nyilvánul meg, beszélhetünk többek között az elfogadó szeretetről, egy mosolyról vagy ölelésről, időről, pénzről vagy akár adományokról. A ThetaHealing módszerének használatával megtanulunk helyet adni magunkban a Szeretetnek. Tekintve, hogy a tudatalatti kb. 88-95 %-ban befolyásolja életünket, a tudatos – éber állapotban bárhol, bármikor végezhető – hitrendszeri munka rendkívüli hatással van életünkre. Maga a technika könnyedén és gyorsan elsajátítható, alkalmazójától függ, milyen tempóban kíván változások elérni az életében.  Ami belül van, az van kint – ezáltal változik meg a világ Bennünk és körülöttünk. Minél többet adunk, annál több áramlik vissza. Minél több energia áramlik felénk, annál többet adhatunk, áramoltathatunk tovább. A Szeretet Terében mindig az a kérdés: Te milyen hozzájárulás kívánsz lenni magadhoz és a világhoz?

A ThetaHealing tehát egy olyan vizualizációs technika, mely lelki, mentális, érzelmi és fizikai síkon működik. Együtt-teremtés a Mindenség Teremtő Erejével. A Theta Healing módszer szempontjából mindenki a saját valóságát teremti és nincsenek olyan dolgok, mint szerencse, véletlen egybeesés, vagy baleset. Minden egyes esemény, párkapcsolat, dráma és öröm, betegség vagy egészség, kudarc vagy siker az ember saját, akár több szinten fellelhető, mélyen rejlő hitrendszereinek megnyilvánulása.

A legtöbb ember automatikus programok és kondicionált viselkedések alapján él, így nincs tisztában sem a saját képességeivel, sem a Teremtő Erő együttműködő képességével. Nincs tudatában annak sem, hogy a Vonzás Törvénye, vagy az “Együtt-Teremtés” mindig, mindenkivel, minden alkalommal működik, és ezt saját maga képes befolyásolni, irányítani. Sok hiedelmet, érzést hozunk létre életünkben, de sokat örököltünk genetikai síkon, őseinktől, a múltból, valamint a Csoporttudatosságok is befolyásolják a valóságunkat.

Lássunk pár példát:

8 éves kisfiú apukája meghal, anyukája éveken át gyászol, a fiú, aki ‘átveszi’ apukája szerepét akarva-akaratlanul, teremt egy olyan érzelmi mintát, miszerint “én vagyok a felelős anyám boldogságáért” “tőlem függ anyám boldogsága” és ez kihat a későbbi összes párkapcsolatára. Mivel apukáját soha nem volt képes helyettesíteni édesanyja életében, így nagy valószínűséggel kapcsolataiban az lesz az érzése, hogy “képtelen vagyok boldoggá tenni a szeretett nőt”, “én vagyok felelős a szeretett nő boldogtalanságáért”. 

4 éves kisgyermek bepisil az óvodában, ahol kinevetik, megbüntetik. Érzés, ami akár egész életében végigkísérheti: “szégyellnem kell magam”, amit bűntudat kísérhet, hiszen “nem felelt meg az elvárásoknak”, így csatlakozik a “nem vagyok elég jó” és a “nem fogadnak el” érzés. Ez az élet összes területére kihat, korlátol, de akár motiválhat is.

Duális világunkban jelen van a jó-rossz, helyes-helytelen, sötét-világos. A ThetaHealing módszerével képessé tesszük magunkat arra, hogy magunkban szeretettel felemeljük az árnyoldalainkat és beintegráljuk azokat. Megélhetjük egyre inkább az Itt és Most állapotát, egységet, harmóniát és teljességet teremtve magunkban, magunkkal. Ez a környezetünkben is hatalmas változásokat hozhat létre. Ha mindezt elfogadjuk, túlléphetünk a „háborúznom kell ahhoz, hogy békét teremtsek”, „gyengének kell lennem ahhoz, hogy megtapasztaljam az erőmet”, „betegnek kell lennem, hogy egészséges lehessek” hitrendszereken és ha kilépünk ezekből a csoporttudatosságokból is, a Korlátlan Lehetőségek Terében tartózkodva csodálatos tapasztalatokat, nagyszerű, új mintákat élhetünk meg és adhatunk át a jelen és a következő generációk számára.

[spacer height=”20px”]


X